Alla nya konsoller visas innan E3

Den 18:e maj går 11:e upplagan av E3 av stapeln i Los Angeles, USA. Detta är en onsdag och mässan pågår till och med fredagen samma vecka.

Innan mässan börjar brukar de flesta stora företagen ha presskonferenser där de visar upp något. Microsoft visar upp sin nästa konsoll på måndagen och Nintendo sin nästa konsoll på tisdagen. Sony ska ha sin presskonferens på måndagen, före Microsoft. Men Sony har inte nämnt i sin inbjudan att PS3 ska visas upp, vilket de andra två gjort i sina.

Sony skulle ha visat upp PS3 på en ännu tidigare konferens men man ställde in. Anledningen var att man helt enkelt ville hålla inne PS3 lite till. Att man skulle vara försenade förnekades. Men kan dessa rykten vara sanna och påverka om Sony kan visa upp PS3 innan E3, eller ens i närheten av mässan? Det är väldigt vanligt att man får problem med att processorn överhettas och därmed bara kan visa upp korta demos vartefter konsollen måste kylas. Eller så kan det vara nåt annat knas, eller så är det menat från Sony för att skruva upp skriveriet i medierna.

Det är redan nu bestämt att Final Fantasy XIII (13) kommer att släppas till PS3. Och följer Sony sitt nuvarande mönster så släpps även FF14 och FF15 till samma konsoll. Man har dock uttryckt intresse för både Revolution och Xenon. Så det är inte omöjligt att andra SE-spel släpps på dem, eller att FF-spelen portas till dem. Hur som helst ska det bli väldigt spännande att se vad PS3, och de andra, kan prestera så vi kan föreställa oss hur FF13 kan tänkas att se ut.

Källor: www.gamespot.com