Dragon quest swords info och trailer

Nån gång under 2007 får Nintendo Wii besök av spelet “Dragon Quest Swords: The Masked Queen and The Tower of Mirrors”. Det är en DQ-spinoff där man använder sin Wiimote för att vifta ihjäl fienderna, som med ett svärd. Detta spelsätt liknar det i Kenshin Dragon Quest som är ett spel som kom tillsammans med ett svärd och en avläsare till TVn i Japan för något år sen.

I detta DQ Swords-spel kan man inte röra sig fritt. Man får helt enkelt olika vägval, pekar på ett med sin Wiimote och trycker på A-knappen. Sen går gubben automatiskt längs denna väg medan fiender hoppar på en då och då. Man går igenom en värld som är byggd i banor, som var och en avslutas med en boss. Klassiskt, men lite väl simpelt för ett spel i dag.

Under sin resa kan man undersöka saker genom att peka på dem med kontrollen och skaka den. T.ex. ska man kunna hitta saker i buskar på detta sätt. Fienderna besegrar man som nämnt genom att slå dem med kontrollen. Håller man upp sin Wiimote samtidigt som man trycker in A-knappen så håller man upp sin sköld. Men det gäller att hålla skölden rätt, t.ex. om fienden attackerar huvudet så måste skölden hållas högt. Man kan även göra specialattacker genom att snurra på Wiimote:n och därmed bygga upp sin specialmätare och sen släppa lös en kraftfull attack.

Akira Toriyama står som vanligt för karaktärsdesignen. Vilka fler som jobbar på spelet vet vi ännu inte. Till våran 2007 ska spelet vara färdigt. Tills dess kan ni kolla på en bunt sköna bilder, eller spana in spelets hemsida (som iofs inte är öppnad än). Eller ännu hellre trailern:

Trailer på 4:33 minuter

Källor: www.1up.com, www.jeux-france.com