Dragon quest viii till usa

DQVIII logo

Square Enix USA har nu bekräftat att man kommer att översätta Dragon Quest VIII och släppa det i Nordamerika. Square Enix själva refererar till spelet som “Dragon Quest” och inte “Dragon Warrior”, som det alltid förut döpts om till. Så har vi tur så slipper vi en massa krångliga namnbyten hit och dit och får behålla originaltiteln.

Det senaste DQ-spelet att nå utanför japan var Dragon Quest VII till Playstation – 2001. Det har dock aldrig gått bra för Dragon Quest-serien utanför Japan, trots att serien är större än Final Fantasy i hemlandet. Men vi får se hur det går för detta spel som ska ha slagit alla rekord i Japan. De äldre DQ-spelen släpptes lite i skymundan i Nordamerika, men nu rapporterar de flesta pappers- och nättidningarna rätt mycket om detta spel. Så vi får helt enkelt se och hoppas att det är ett bra spel som många får uppleva.

Något releasedatum har man inte satt ännu. Men med lite tur så kanske vi kan se en Amerikansk version till jul 2005. Och om den går bra så borde en Europeisk version komma nån månad därefter.

Källor: www.gamespot.com