image/svg+xml Ta mig upp

FFII recenserat

Då kejsaren av Palamecia började att framkalla monster från en annan Dimension, bröts den av folket så älskade freden.
Som svar, bildades en rebellgrupp i kungadömet Fynn.
Under en strid mellan rebellerna och Imperiet, togs Fynns slott och Rebellerna var tvungna att retirera från Staden Altair.
Fyra ungdomar, som i allt kaos lyckas fly från de nu ockuperade Fynn, finner sig på en farlig väg, flyende för sina liv!

Då jag den dagen, för snart två veckor sedan tömde mitt bankkonto för att inhandla ett efterlängtat Ps2 till mitt enkla boende, tog jag även ut 600 kr extra för ett FF-X.
Då jag till min stora lycka, tipsas av kassören om att en kille dagen innan lämnat in ett splitter nytt, oanvänt FF-X, men tappat kvittot och därmed fått ett begagnat pris, nappar jag. Prislappen blev nu 249 kr, jag hade pengar över och behövde inte tänka länge på vad jag skulle lägga dem på. Jag rusade bort mot hyllan med PS spelen och tar tag i FF-Origins boxen. Jag betraktar box arten och baksidan medan jag åter traska mot kassan. Jag betalar och åker med bästa buss hem.

Senare på kvällen, när jag tröttnat på FF-X, och kommer på att ytterligare ett, nej två, FF-spel ligger i väskan, sliter jag upp boxen och öppnar. Jag sliter av plasten om skivorna och lägger dem framför mig. Jag blundar och mixar lite med dem och räknar till tre och tar upp den skivan jag håller i min vänster hand, eftersom jag är vänster hänt fick det bli den handen, jag öppnar ögonen och ser att jag fick tag på FF-II skivan. Jag stoppar in den i min älskvärda maskin och tar kontrollen i min hand och sätter mig i min gungstol.
Jag ser Square logon och försöker ivrigt trycka förbi den, men det går inte. Jag väntar och hör sedan den mycket berömda ”prelude” ljuda från min TV.
Jag ser hur titelskärmen uppenbaras och trycker genast ”New Game.”
Det första som kommer upp, ett fönster med karaktärerna där man kunde namnge dem. Då jag tycker det är tråkigt med egna namn trycker jag på ”Start” knappen och börjar med en gång.

En Fmv Sekvens, de som praktiskt taget fick mig att söka till Media och grafisk linje, kanske inte lika detaljerad som de i FF-X, men det är en Fmv i FF II, det är inte illa.
Jag ser hur en välklädd varelse står med något i handen och sedan kommer en bild fram på en brinnande stad. En bild för oss ner till staden och vi ser hur ett par människor springer, de springer från något och vi ser deras ansikten.
Det är tre killar och en oerhört söt tjej, (hur lyckas de?), Maria, som den söta tjejen heter tittar mot oss och hon ser stressad ut. De kommer ut på ett torg och plötsligt börjar svarta gestalter uppenbara sig inne i elden och vi ser hur riddare kommer mot dem.
Senare utkämpas en strid, som jag faktiskt aldrig har sett så bra i ett FF-spel tidigare, och våra vänner fly. De ställer sig på en kulle en bra bit bort från deras by och blickar ut mot den brinnande byn. Där slutar sekvensen.

Det första vi får göra är att höra en oerhört stämningsfull melodi och sedan ser vi hur våra vänner springer från en skog. Spelet visar nu sin verkliga grafik, och jag måste säga, att trots mitt tvivlande innan, ser det riktigt bra ut.
Även striderna flyter mycket bra och det är en oerhörd stämning i alltihop.

En oerhörd kulig grej är ”Word Memory system” något som kanske saknas i de senare spelen månne? Det fungerar ungefär så här: För att tala med folk eller undersöka krukor stenar mm, menyn innehåller följande.

Memorize.
Men den här funktionen memorerar du lösenord eller viktiga platsers namn. De som du kan memorera kommer att synas i rött.

Ask.
Här kan du välja att säga de ord som du tidigare memoriserat.

Item.
Använd ett föremål som du ska ge till någon eller be någon att använda.

Jag tittar på spelet i sin helhet, och märker att jag kommer att vara underhållen många regniga dagar och timmar framför detta. Så kul.
Grafiken är en klass för sig. Ute på kartan och på byar, kanske inte mycket för världen men som jag nämnde innan, en klar förbättring. I striderna är det helt annat. Jag jämför grafiken med den grafik som finns i FF-V, och finner mycket snabbt att den är mer detalj rik och mycket vackrare. Musiken är även den en klass för sig. Att åter få uppleva de ”gamla godingarna” är en särskild känsla som knappt går att beskriva. Detta spel är SÅ mycket spel för pengarna och jag kan garantera det mina vänner, det är värt det. Jag var en av de som tvivlade, men blev snabbt beroende av detta spel.
Hoppas ni köper det och att vi får en rolig diskussion på Chatten eller Forumet.