image/svg+xml Ta mig upp

FFIV får uppföljare – på mobilen

Uppdaterad 2007-12-23 01:14:58 Nu har det kommit mer info om uppföljaren till FFIV.

Dock skall uppföljaren enbart släppas som mobilspel. Och endast i Japan. Dessutom är det inte vilken mobiltelefon som helst du kan spela på, utan enbart på nån utav DoCoMo 903i (eller nyare)-serien.

Spelet i sig kretsar kring en direkt ättling till Cecil, vid namn Theodore. Om vi ska göra några bedömningar av bilden nedan, så kan man ju inte göra en helt vild gissning på att spelet åtminstone delvis kan utspela sig på månen. Tyvärr vet vi inte mycket mer än så i dagsläget, och att överhuvudtaget hoppas på att spelet skall släppas hos våra grannar i väst känns som om det stannar vid just önsketankar. I dagsläget är det ganska troligt att vi – tyvärr – inte får se en engelsk (officiell åtminstone) översättning.
Final Fantasy IV: The After släpps i februari nästa år.

För det första kommer prologen i spelet vara gratis att ladda ner. För det andra meddelar spelets exekutiva producent Takashi Tokita för Famitsu att spelet kommer vara helt i 2D och vi kommer att få återse Active Time Battle.

På tal om återseende kommer dessutom Cecil, Rosa och Cid att vara spelbara än en gång, tillsammans med den nya karaktären Theodore – som sägs vara Cecil’s son.
Som sagt är spelet enbart tillgängligt i Japan när det släpps i februari. Hålla tummarna går alltid.

Källor: www.ign.com, www.rpgamer.com