FFXI funkade inte på ps3

Final Fantasy XI

Uppdateringen av Playstation 3 till 1.31 ser nu till att FFXI kan spelas på maskinen. Tidigare kunde inte FFXI upptäcka den nya hårddisken i PS3, men i och med 1.31 kan man nu det. Uppdateringen laddas ner enkelt via systemet gränssnitt och installeras då automatiskt.

Det är dock fortfarande en mängd FF-spel som fortfarande har problem med Playstation 3, eller tvärtom. Samtliga PS1-FF (utom FF Tacticcs) har mer eller mindre problem att spelas i en PS3. PS2-spelen funkar nu alla, det var förut bara FFXI som strulade.

Vi får hoppas att dessa problem är ur världen till Playstation 3 når Europa i mars. Om inte annat så är ett hett tips att ni håller hårt i er PS1 eller PS2 tills alla felen är lösta.

För att se hela listan med problemspel så gå till den officiella Playstation felsidan och skriv in “Final Fantasy” i sökrutan.

När vi ändå pratar om FFXI så kan det nämnas att för ett par veckor sedan bannades 11 500 konton. Det var av blandade anledningar, men mest för att man använde extraprogram för att komma undan spelets begränsningar, eller för att man sålde Gil för riktiga pengar.

Källor: www.ffinsider.net, www.joystiq.com