image/svg+xml Ta mig upp

Final Fantasy IV & V kommer till europa!

FFIV och FFV Square släppte Final Fantasy VI i europa för bara en månad sedan. Anledningen var främst att kunna få ut en demo på Final Fantasy X till europeerna, så att de inte skulle ge upp hoppen och strunta i FFX. Men försäljningarna överträffade Squares vildaste drömmar. FFVI sålde så bra, och fick ett sånt bra gensvar, dels genom recensioner, kommentarer och försäljningssiffror, att man beslutade att släppa FFIV och FFV också!

Spelen kommer att släppas båda i ett paket som ska kallas för “Final Fantasy Anthology: European Edition”. Final Fantasy Anthology har släpps i USA men då innehöll samlingen spelen FFVI och FFV. Releasedatumet är, enligt Super Play, den 15:e maj i år. Alltså om knappt tre veckor (hur ska vi hinna göra ytterligare två FF-sajter på så kort tid?). Priset kommer antagligen att ligga mellan 200 och 300, då FFVI släpptes för 200 kronor. Spelen släpps till PSone.

FINAL FANTASY IV FINAL FANTASY V Final Fantasy IV släpptes till SNES först 1991, och kom sen till USA under namnet Final Fantasy 2, inte fyra. Final Fantasy V släpptes 1992 och kom aldrig utanför japan. Senare översattes det dock och släpptes i USA, och nu några år senare även i europa.

Spelen utspelar sig båda i en äldre tidsålder, likt FFVI men inte lika industrialiserat. I FFIV får man bland annat åka upp till månen för första gången. I FFV så kan man byta yrken, likt Final Fantasy Tactics, och bli bättre på sitt yrke. Olika yrken har olika fördelar. Har du till exempel en tjuv med i ditt gäng så kan du automatiskt se gömda gångar.

Bild på fodralet från www.squaresource.com

Källor: www.thegia.com, www.squaresource.com, www.superplay.net, www.tvspel.nu