image/svg+xml Ta mig upp

Final Fantasy soundtrack -10 spel

Tokyopop har åter släppt en samling med Final Fantasy musik. Alla Final Fantasy-spelen är med på skivorna med sina bästa stycken.

Låtarna på den första skivan var valda från början, Final Fantasy N Generation (N = Nintendo) är en amerikansk version av det redan släppta albumet “Final Fantasy 1987-1994” som släpptes i Japan efter Final Fantasy VI. Tyvärr så är skivan FFIV Celtic Moon med väldigt ofta med sina låtar, de är dock väldigt bra så det gör inget. De har även lagt japanska röster på FFV låten “Legend of the Deep Forest” som från början ska ha haft Svenska röster!
(Jag har i en dag nu försökt att få hem denna låt att lyssna på och se om detta verkligen stämmer, dessvärre så har det misslyckats. Om nån av er som läser detta har hört låten eller vet vart jag snabbt kan få tag på den så hör av er direkt!)

Varje spår på denna skiva är den orkestrerade versionen av låten och ej tagen direkt ur spelet.

Final Fantasy S Generation (S = Sony Playstation) innehåller också orkestrerade versioner av låtarna i FF7-FF9 men även piano-versioner och orginalmusiken direkt från spelen. Men då var de redan orkestrerade från början, som till exempel FF8:s “Liberi Fatali” (Låten i introt) och “Melodies of Life” i FF9 (slut-låten). Varje spel får mera plats på denna skiva, då hela sex spel fick trängas på Generation N skivan. Detta innebär att fler piano-versioner är med.

Den tredje skivan innehåller 17 spår där man plockat ut de 17 bästa låtarna från FFX soundtrack på fyra skivor och 91 låtar. De flesta orkestrerade låtarna från spelet är med samt vissa av de mer vanliga, enklare, men ändå fantastiska, låtarna. Konstigt nog så har de med FF10:s version av Chocobo temat, och detta känns lite väl gammalt och torrt då samma melodi upprepats i alla FF-spel.

Källor: www.thegia.com & www.tokyopop.com