image/svg+xml Ta mig upp

Final Fantasy VII: before crisis – mer om spelet

Sommaren börjar lida åt sitt slut, men var ej ledsen, en rad av Square Enix spel är på väg. Däribland Final Fantasy VII: Before Crisis, som jag hittat en hel del information om…

Spelet

Final Fantasy VII: Before Crisis är ett spel som tar plats 6 år före händelserna i 1997s största RPG-spel, Final Fantasy VII. Handlingen kommer att reflektera mycket på det som händer i FF7, men då i uppdragsform. Vi får följa “The Turks”, trogna anhängare och livvakter till Shinra, den dåvarande presidenten i spelet.

Modern teknik

Det kommande spelet baserar sig också på modern mobiltelefonteknik, och skall enligt Square Enix släppas till mobiltelefonerna i serien Foma 900i. Ett multiplayer-läge, troligen via Bluetooth eller annan trådlös teknik till mobiler är också utlovat. Hitills har bara en japansk release varit planerade under en tid, så vi får se om spelet kommer att nå Europa samt Nordamerika.

Rollfigurerna

Karaktärerna som kommer att finnas är varierande. Det har utlovats ett annorlunda spelsystem med olika rollfigurer. Vi får bl.a. återse Reno och Rude, samt en blond kvinna. Men det har också presenterats en annan karaktär. Det är en rödhårig kille, vars uppdrag var att stjäla en motorcykel som var mycket dyrbar (kanske den som Cloud använder många år senare i FF7?) , från Shinra. Han blir dock stoppad senare av The Turks, och jobbar sedan med dem, för att kunna nå toppen. Så till skillnad från den blonda kvinnan, som har tagit examen från Shinras militära skola, är han en f.d. gängledare, och hon har rollen som lärare. Den blonda kvinnan sägs också vara otroligt seriös, nästan för allvarlig. Hur som helst kämpar de dock tillsammans, och vem vet vad deras uppdrag egentligen är?

Något som är spännande, är möjligheten att spelaren själv får välja sin karaktär. Dock ska handlingen vara densamma, men du väljer själv den rollfigur du vill spela med. Allt kommer dock att leda till målet som The Turks har, och deras relationer till varandra. Därför är det viktigt att man har spelat Final Fantasy VII, menar Square Enix. För detta spelet avslöjar mer hemligheter än vad man tror.

Ospelbara karaktärer finns också med i spelet. Där har figurer som Rufus och Shion visats upp, men även andra kommer att finnas, och kära återseenden är utlovade. Alla karaktärer kommer att vara olika. Reno, snubben med attityd. Rude, killen som är den mest tystlåtne. Alla finns med på något sätt, men i vilket syfte, vet vi inte än. Vi har dock fått se många screenshots, där man bl.a. ser Shinra skrika åt spelaren med orden “skynda och hjälp mig ut”. Cloud och Sephiroth har också visats, dock inte i själva spelet än.

Multiplayer

Multiplayer-läget, som jag nämnde tidigare, är något intressant. Där kan du och dina lagkamrater tillsammans lösa uppdragen och ta er igenom spelet via trådlös kommunikation. Spännande funktioner såsom att kunna ringa ett speciellt nummer, och få en ny magi, eller liknande ska finnas.

Stridssystemet och Materia

RPG- influenser och nytt stridssystem finns med i spelet. Du kommer att kunna utnyttja saker såsom att smyga och inte bli sedd av fienden, eller helt enkelt jaga fienden. När du “kommer i kontakt” med fienden, så kommer du automatiskt till en stridsscen. I stridens hetta kan man göra en rad olika vapenbaserade attacker på dina motståndare. Magi finns också med, och möjligheten att fly från en strid är inte bortglömd. Något annat som vi inte ska glömma är Materia-systemet. Du ska kunna använda olika magier, krafter och attacker som ska hjälpa dig under spelets gång.

I några screenshots som visats, syns materiasystemet tydligt, och vattenattacker samt eldattacker är några av krafterna som finns.

Releasedatum

Spelet närmar sig som sagt sin release, och hur allt hänger ihop får vi reda på inom kort. Man börjar testa spelet för mobilerna nu i höst, så mer information kommer att vara tillgänglig. Håll utkik efter Final Fantasy VII: Before Crisis!

Källor: www.ign.com