Gilfarmare bannade i FFXI?

Final Fantasy XI

Gilfarming går ut på att individer samlar på sig en mängd Gil som de sen säljer till företag som sen säljer dem tillbaka till andra spelare – för riktiga pengar. Kina är ökänt för detta i många spel och kallas för Chinese Gil Farmers i FFXI.

Att samla in en massa Gil tar oerhörd tid så de som samlar/jobbar med detta eftersträvar maximal effektivitet. Detta betyder att man “kampar” på ställen där starka fiender dyker upp. Där jobbar man i stora grupper för att enkelt besegra fienderna och ta deras värdefulla föremål de tappar. Dessa säljer man sen och får Gil för, som man säljer vidare för riktiga pengar.

Detta kampande stör dock vanliga spelare som inte kan komma åt dessa fiender eller deras föremål. En annan bieffekt är att inflation (man har för mycket pengar i omlopp så värdet på dem sjunker – alltså priset på varor stiger) drabbar spelet. Speciellt över jul slår inflationen hårt eftersom de företag som säljer Gil har rabatter då.

Square Enix har redan förbjudit försäljning av Gil enligt paragraf 3.1 i sina användarregler. Men man har inte efterlevt sina regler så bra, och tydligen skyllt på att man inte kan göra så mycket åt det. Men nu har alltså en mängd välkända Gilfarmare försvunnit från flera servrar och varit borta ett bra tag. Har Square Enix börjat rensa upp bland Gil-parasiterna?

Källor: www.1up.com