image/svg+xml Ta mig upp

Itadaki street till PSP

Tack till Technocloud som tipsade mig om denna nyhet.

För nästan två veckor sedan utannonserade Square Enix att de kommer att släppa Itadaki Street till Sony Playstation Portable. Detta spel innefattar karaktärer från Dragon Quest och Final Fantasy. Spelet blir en direkt konvertering (en portning) av Playstation-klassikern.

Jag ska försöka berätta lite om serien. För mig kom detta som en nyhet, men Itadaki Street är faktiskt en lång rad spel som funnits i Japan sedan 1991. Itadaki Street- spelen är olika versioner av Monopol, men med olika karaktärer och funktioner. Genom att kasta tärningen flyttar man runt sina karaktärer på spelplanen och köper platser och undviker fällor. Målet är, som vanligt i Monopol, att ha den största summan pengar i slutet av spelet.

Miniatyr

Hur kommer då Final Fantasy och Dragon Quest in i bilden? Jo, spelet kom till PS2 år 2004 med karaktärer, världar, musik och saker från Final Fantasy och Dragon Quest. Det var alltså dags att föra in RPG-anda i Monopol. Slutligen har vi nu PSP-versionen av spelet, som enligt Square Enix inte bara är en portning, utan en uppdaterad version av titeln som ska föra in mer känsla i spelet.

Med lite Wi-Fi online-spelande skulle nog detta PSP-lir bli riktigt trevligt och underhållande, men det beror ju också på om vi européer någonsin kommer att få se detta spel på hyllorna.

Källor: www.1up.com