image/svg+xml Ta mig upp

Kingdom Hearts sålt i 4 miljoner ex!

Kingdom Hearts

Kingdom Hearts som skapats av Square Enix på kontrakt av Disney har nu sålt över 4 miljoner exemplar över världen. Spelet släpptes i 2002 till Playstation 2 och i slutet av detta år förväntas en uppföljare släppas i japan.

I Nord Amerika (USA och Kanada) har det sålts 2 miljoner ex, 1,23 miljoner i Japan och 820.000 ex i europa. Det är rätt lite för oss, menar vi har stor befolkning och är bland de rika länderna. Kanske kan ha att göra med översättningar, förseningar och sånt. Många europeer beställer ju sina spel från USA.

Bueno Vista Games, de som sköter kontakten via Disney, gratulerar Square Enix för ytterligare en imponerande seger. Disneys val att låta Square Enix göra ett spel med deras figurer men mer efter eget huvud blev alltså en klar succé. Inte nog med att många blev nyfikna på spelet och att det riktade sig till en bred rubrik, utan det är väldigt bra också och grafiken är makalös.

VD på Square Enix i USA, Jun Iwasaki, säger: “Den unika blandningen av Disney-karaktärer och Disney-världar inhopbakat med Square Enixs spelkänsla resulterar i ett makalöst spel. Vi kunde inte vara lyckligare med resultaten.

Röstskådespelarna i Kingdom Hearts kanske inte alla känner till, i alla fall gjorde inte jag det, men här kommer några:
Sora – Haley Joel Osment (“Sjätte Sinnet”, “A.I. Artificial Intelligence”)
Riku och Kairi – Hayden Panettiere (“Ally McBeal”, “Remember The Titans”)

Sen medverkade ett flertal andra som Sean Astin (“Sagan om Ringen”), Lance Bass (medlem i bandet *NSYNC) och många många fler. Även originalrösterna för flera Disney-figurer deltog. Det är också nästan helt säkert att alla de gamla rösterna kommer vara med i Kingdom Hearts II.

Källor: www.square-enix-usa.com