Krönika: jag vill ha tillbaka Final Fantasy

Som ett stort Final Fantasy fan sedan jag gick i mellanstadiet så har jag varit med länge. Jag har hunnit att spela de flesta spelen om inte alla i huvudserien. Jag kom ihåg när jag var mindre och satt hemma med Final Fantasy hela dagarna. Jag spelade massvis med timmar och hade det fantastiskt. Och flera år senare så fick jag ett stort intresse för att skriva musik och musik allmänt Varför? Tack vare Nobuo Uematsu.
När jag växte upp hade jag det inte lätt när det gällde musik. Morsan spelade musik som Barbados, Vikingarna och Scooter konstant! Ett tag i mitt liv så hatade jag musik. Men tack vare internet så blev jag introducerad till musikstilen metal och jag kunde lyssna på Nobuos musik utan att starta spelet.
Så här 5-7 år senare så anser jag fortfarande att det finns få musiker/kompositörer där ute som är bättre än Uematsu. Kanske ingen.

Men efter FFX så försvann Nobuo Uematsu. Sakaguchi också. Och jag möttes av Final Fantasy XII. Ett spel vars soundtrack vare förjävla dåligt. Det fanns ungefär 3 – 5 bra låtar. Låtar som man sällan hörde. Storyn var inte densamma och jag gillade inte karaktärerna. Det tog ett tag innan jag uppskattade spelet men det nämnda ändrade jag inte mina åsikter om. Det kändes inte alls som Final Fantasy. En spelserie som har betytt väldigt mycket för mig under åren. Efter en massa år så kom Final Fantasy XIII. Musiken var bättre och det fanns många bra låtar. De flesta faktiskt. Men det är få gånger man känner den där sköna känslan man får av en melodi skapad av Uematsu. Och med en story som blev ointressant efter 4h och konstant springande rakt fram i 30h kan jag inte säga att spelet var någon höjdare. Jag började undra och jag undrar fortfarande om det är värt att ha hoppet uppe. Kommer Square Enix lyckas skapa ett Final Fantasy som innehåller samma magi som de gamla spelen?

Square Enix har satsat på bra grafik och försöka göra så många Final Fantasy spel som möjligt för att tjäna pengar.
Efter 2006 har de släppt 2 spel i huvudserien och båda, speciellt den sista av dom var steg i fel riktning. De har blivit ett företag vars enda mål är ett tjäna pengar med ingen riktigt känsla och hjärta bakom spelen I serien.
Sedan 2006 har vi fått ca 24st olika Final Fantasy spin offs och spel relaterade till huvudspelen men bara 2st i huvudserien. Detta säger det mesta. Vad hade hänt om de la all kraft på att huvudserien?
Vem vet. Nu mjölkar de bara ut spel hela tiden. Det är tragiskt att se och uppleva det. Final Fantasy som har betytt så mycket för mig under uppväxten och även på annat håll som för mig, musiken.
Det enda som jag kan se rädda serien är versus XIII. Det spelet verkar bryta alla mönster XIII visade och använda sig av gamla bra ideer. Men vi får se. Jag hoppas iaf. För blir inte versus bra så kommer jag nog som så många andra att erkänna att Final Fantasy har dött för mig. Det är inte vad det ha varit längre. Det är en spelserie vars enda syfte är att ge Square Enix pengar. Inte att ge fansen en fantastisk upplevelse. Det värsta är att även om jag tycker att spelserien har dött så kommer Square Enix fortsätta att mjölka ut spel i serien och tjäna pengar på det.

Kom igen nu Square Enix! Visa att ni fortfarande kan.