Nytt om ffcc: ring of fates

Uppdaterad 2006-12-16 00:56:35 En mängd ny information inlagd.

Final Fantasy Crystal Chronicles: Ring of Fates utvecklas just nu till Nintendo DS för en release under 2007. Square Enix lovar att de har bättrat sig och gjort spelet mer storydrivet än sin föregångare. Det finns dessutom ett multiplayer-läge (inget online-läge) för upp till fyra spelare där man får välja ras, som i det första spelet, men hur detta läge i övrigt ska fungera är okänt. Utvecklingsteamet ska vara till 60 % färdiga med spelet och sikta på en release till sommaren.

Spelet handlar om två huvudkaraktärer, som dessutom pratar. Pojken heter Yuri och flickan Cherinka, de är tvillingar. Spelet handlar även om de två kristaller som existerar – den goda, och den onda. Gällande tvillingarna så härstammar de från Clavat-rasen (även de andra raserna från FFCC är med). Till sin hjälp har syskona sin far Ratov som lär dem att slåss, Alhanarlem (en Yuke) som lär dem magi, samt Mees Vrimm (en Liltie) som lär dem alkemi.

Under spelets gång så byter man mellan vilken av de två tvillingarna man spelar baserat på vem som behövs just då eftersom de har olika förmågor, styrkor och svagheter. Kontrollen är väldigt lik den till GameCube-spelet – A attackerar och B plockar upp saker. Men nu kan man även hoppa.

För alla er som var frustrerade över FFCC så kan vi lugna er med att kristallvagnen nu är helt borttagen. Och med ett mer storydrivet och självstående enspelarläge så kanske detta spel kan bli riktigt bra. Spelets regissör Mitsuru Kamiyama säger i en intervju att vi ska ha en näsduk nära till hans – spelet är sorgligt.

Första spelets chefsprogrammerare Mitsuru Kamiyama har nu fått rollen som regissör av spelet. Toshiyuki Itahana är åter tillbaka på sitt jobb som karaktärsdesigner. Akitoshi Kawazu, förra spelets skapare, jobbar numera med nästa FFCC, nämligen FFCC: The Chrystal Bearers till Wii. Det spelet ska ha ännu mer enspelarfokus och vara helt annorlunda mot Ring of Fates.

Mer info får vi troligen på Jump Festa som börjar imorgon. Då ska förhoppningsvis även spelets hemsida öppna.

Tidningsutklippen nedan är från Weekly Famitsu. Tack till Mogger för nyhetstipset.

Bilder

Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr Miniatyr
Miniatyr

Källor: square-enix.co.jp, ffinsider.net, jeux-france.com, 1up.com