image/svg+xml Ta mig upp

PSP på svarta marknaden

Tack till TIDUS8622 som tipsade mig om denna nyhet.

Den mycket omtalade portabla spelmaskinen Playstation Portable finns faktiskt i Europa, men dock på svarta marknaden. I London finns den redan till salu i butiken.

I Europa är maskinen mycket försenad, dels på grund av den efterfrågan som uppstått. Sony PSP kom redan i december i Japan, och är på gång i USA. Men som sagt, i London hindrar det ingen från att köpa en gråimporterad Sony PSP. Försäljningen är stor, och det beräknas att upp till tjugo enheter säljs varje helg, enligt en försäljare på MBA Technologies.

Dock får man ha en lite tjockare plånbok för att få tag på en, då priset ligger nära 4000 kr i en elektronikbutik i London. Priset är ungefär tre gånger så mer än priset i Japan vid lanseringen. Ingen reklam har visats upp, och det är inte så konstigt. Kunden får alltså fråga själv efter varan.

Det är inte olagligt att importera Sony Playstation Portable, men Sony vill dock helst inte att det ska ske. Så ni som inte kan vänta på denna eftertraktade lyxpryl, kan väl ta en sväng till London.

Källor: www.idg.se