Radiata stories: storyinformation!

Radiata Stories logo

Rasuppdelningar är numera en standard i japanska rollspel. Utspelar de sig i en sådan miljö som Radiata Stories är det mer eller mindre ett tvångstillägg.

Förutom människor kommer Radiata Stories även innehålla dvärgar, mörkerälvor samt ljusälvor. De olika raserna tar oftast avstånd från människor, men det finns undantag. Däribland de spritälskande dvärgarna som tillverkar vapen av olika mineraler vilket de säljer till människorna. Ljusälvorna är naturens förespråkare och avskyr därför människorna på grund av all naturförstörelse som orsakas på grund av dem. De har också ett par magnicfika vingar på ryggen vilket tillåter dem att flyga. Gameplaymoment i skyn bör kanske inte bortses som ett alternativ?
Mörkerälvorna finns det än så länge inte så mycket information om, men det lär dyka upp mänger lagom till spelets släpp i Japan.

Då älvor, människor och dvärgar är inblandade känns det hela mer som ett västerlänskt rollspel än ett traditionellt japanskt. Måhända att det här kan bli den första riktigt lyckade korsbefruktelsen dem emellan?

Radiata Stories finns ute hos de japanska återförsäljarna redan den 27 januari. Varken något USA eller Europadatum är ännu planerat, men då Star Ocean 3 nådde både oss och våra vänner åt väst så bör det inte ses som en omöjlighet.

Källor: www.rpgfan.com