Rykten i våra kära ff-spel

OBS! STORA SPOILERS FÖR FFVII (FF7)!!!

Som vi alla vet så förekommer det mängder med rykten överallt på internet, ja och på andra platser också. Vi har ju bara som några få exempel i Final Fantasy-serien, återuppväcka Aeris, få en silver-Chocobo, få Zack, få Sephiroth och många andra rykten. Till varje rykte så finns det också ett miljontals många sätt att genomföra det på.

Men då har vi två frågor att ställa oss. Säg att något av alla dessa rykten skulle stämma, skulle det vara värt att slösa så många timmar på att göra det? Och är det värt att förstöra storyn så mycket? Jag menar, hur lång tid tar det inte att samla ihop 12st “1/35 soldat”? Jo ett antal timmar. Hur lång tid tar det att i FFIX ta sig till level 99 i Evil Forest, betydligt längre tid än vad det tar att få ihop de bästa vapnena själv. Det jag försöker få fram är om det verkligen är värt att spendera mer än femtio timmar av erat liv framför ett spel, genom att genomgå endast tråkig träning? För mig är det inte värt det.

Och hur mycket passar det in i storyn att kunna återuppväcka Aeris eller Zack? Eller rentav ha ondingen själv i sitt team. Hur kul är det att vara på level 99 i Evil Forest med de allra bästa vapnena som finns, hur mycket motstånd får du fram över? Inte mycket, och det är väl ändå kul med i alla fall lite utmanning?

Jag skulle aldrig kunna tänka mig att testa något som helst av dessa bissarra rykten. Varför slösa bort fler timmar av ens dyrbara liv på att förstöra storyn i ett spel? Varför bara inte njuta av spelets charm och göra det som är roligast, följa storyn och lägga femtio timmar av sitt liv på en rolig story? Istället för att skita i storyn och slösa femtio timmar på att förstöra den story som de där borta i Japan har jobbat i timmar med, och jobbat över dygnet runt för att få färdigt?

Varför inte helt enkelt göra som det är tänkt? Njuta av ett underbart spel, låta Aeris dö, låta bli en liten stackars silver-Chocobo, låta Sephiroth vara en onding, låta Zack vila i frid i sin grav och låta bli att fingra på den fina stämning som skaparna i Japan så fint har byggt upp. Fortsätt gärna diskutera i forumet!