image/svg+xml Ta mig upp

Square avslöjar fler detaljer om before crisis

bc:FF7 logo

Med Before Crisis: Final Fantasy VII: s release idag i Japan har spelproducenten Kosei Ito och utvecklarna Hajime Tohata avslöjat mer om hur spelet ser ut. Paret svara på frågor genom en tolk rörande spelets användning av nerladdbart material och multiplayer innehållet, medans tyvärr också Square Enix bekräftade att dem är ointresserade av släppa spelet utanför Japan i alla fall för den närmaste tiden.

Först frågan på presskonferensen som hölls på kvällen på Tokyo Game Show var hundratals frågor rörande spelets release. Ito och Tahara avstyrde ryktet om att spelet skulle släppas utanför Japan och att Square Enix inte har några planer på det heller. Man berättade att spelet var designat speciellt för NTT DoCoMo´s FOMA i900 handsets, som är gjorde för avancerad multimedia. Även om skulle få tag på den FOMA i900 utanför Japan, skulle man ändå inte kunna spela det utanför NTT DoCoMO´s i-mode mobil data service.

Dem två diskuterade också möjligheten att Before Crisis släpps på andra plattformar. När man frågade Square Enix om dem var intresserade av att släppa det på någon annat än mobil svara dem bara, ”att ingen har försökt att utveckla en liknande produkt”. Dem fortsatte med att där var ungefär 4 miljoner i900 telefoner i Japan och Before Crisis beta test tog emot 1.6 miljoner träffar den 31 Augusti. Hursomhelst, Ito and Tahata berättade också för publiken att Square Enix ska börja släppa fler av deras mobilspel till Europa och Amerika “så snart som infrastrukturen är rätt”

Presskonferensen avlutades med att man visade Before Crisis: Final Fantasy VII: s nätverksuppkoppling. Denna tillåter Square Enix att introducera fortsatta uppdateringar till historien-förmodligen en gång i månaden. Dem spred också mer ljus på spelets multiplayer funktioner som presenterades så som standard för vilket MMORPG som helst. Man vet också att Before Crisis spelare kommer att forma deras spelargrupper via ett lobbybaserat system. Man kommer även kunna begära hjälp och byta Materia (magiska objekt) via nätverket.

Källor: www.gamespot.com