image/svg+xml Ta mig upp

Star ocean iii – mer info

Logon

Star Ocean är en serie som älskas av sina fans (självklart). Tidigare delar släpptes till SNES. Men för er som vill veta mer och för er som vet noll om detta spel så skrev jag denna nyhet. Det är lika bra att jag sätter igång direkt och då med storyn.

Fodralet (förstora) Frihetsgudinnan, Triumfbågen, Eifeltornet och Tokyo Tower är några av de många byggnader som skyddas som historiska och kulturella landmärken. Detta skydd instiftades år 772 i den kosmiska åldern. Den kosmiska åldern räknas från vår tids år 2087. År 2064 avslutades det tredje världskriget och efter det böt man helt enkelt tideräkning.
Så tillbaks till landmärkena. De står kvar i sina futuristiska städer, men är blått som små myggor jämfört med övriga byggnader. Man kan se detta på bilder från spelet. Spelet verkar handla om att åka i tiden då man kan se bilder från lågt utvecklade platser och från futuristiska platser. Än så länge har det varit fred, men hur länge kommer det att vara? När kommer det fjärde världskriget, vilka hot kommer vi att möta?

FateHuvudpersonen är 19-åriga Fate Linegod. Hans föräldrar är forskare och jobbar på en rymdstation som cirkulerar månen. Han själv pluggar vetenskap på jorden. Han har en nära vän: Sophia.
Fate slåss med svärd i strid.
Sophia17-åriga Sophia Esteed pluggar på samma universitet som Fate. De är barndomskompisar och hennes far jobbar med Fates föräldrar. Hon ser Fate som en bror, och han henne som en syster.
Sophia tycks mest använda sig av magier, och en stav.
SouffleSouffle Rossetti är en mörk ung tjej med grått hår. Hon är en resande underhållare och dansar hela tiden. Hon är ung men många tror att hon kommer att växa upp och bli mycket vacker.
CliffCliff Fitter är inte människa, han tillhör den utomjordiska rasen Claustroian. De har fördelar som blixtsnabba reflexer och övermännsklig syn. Inte ens en beväpnad motståndare är nån match för en Claustroian då de hinner se att personen ska skjuta innan de skjuter och därför hinner ducka. Alla Claustroian har tre ränder på sin hals, likaså Cliff.

Ja det var allt om storyn och karaktärerna, som förövrigt ska vara minst 6 till antal. Tyvärr vet vi inte så värst mycket mer. Om striderna kan vi dock säga att de är mer fria än FF-spelen. Men vi kommer att hålla er uppdaterade med info hela tiden. Release-datum för detta spel är i slutet av 2004 för USA, hur det blir med Europa får vi se.

Källor: www.tri-ace.com, www.gamespot.com