image/svg+xml Ta mig upp

Tag: <span>Musik / Nobuo Uematsu</span>

Spelkonsert i Stockholm, med Final Fantasy-musik

Spelkonsert i Stockholm, med Final Fantasy-musik

Grafik/banner skapad av schech.net, lånad med tillstånd av Konserthuset. Redan nu på lördag den 9 juni är det dags för årets stora spelkonsert i Konserthuset i Stocholm. Konserten blandar musik från de stora rollspelen – Final Fantasy och Chrono Trigger. Konserten börjar klockan 19:00, och vi hoppas alla Final Fantasy-fans, och […]

Uematsu dominerar på radion i storbritannien

Nobuo Uematsu, vad kan sägas om han som redan inte har sagts? Betydligt mer än vad vi tror och mer kommer att sägas.

Musik: Square Enix chips

För ungefär 1 månad sedan så släppte Square Enix albumet SQ Chips. Albumet innehåller flera oilika klassiska låtar från spel utgivna av Square Enix omgjorda i chipformat. Lyssna på dom här!

Intervju med Nobuo Uematsu & Arnie Roth

En intervju med våran gud Nobuo Uematsu och hans partner in crime Arnie Roth. Intervjun är gjord av Gamespot och är 6:09 lång.

Distant worlds ii – en dag med Final Fantasy

Anders Sandberg var på Distant Worlds II och lyssnade på när Arnie Roth och Kungliga Filharmonikerna framförde några av våra favoritlåtar från Final Fantasy serien.

Distant world ii: more music from ff

Den väldigt efterlängtade Distant World II: More Music from Final Fantasy är äntligen tillbaka.
Den första var 2007 och blev en succé, detta året så kommer den igen.

Intervju med Yoko Shimomura

Förra veckan var Yoko Shimomura i Stockholm i samband med Sinfonia Drammatica konserten. FFUniverse lyckades få en exklusiv intervju dagen innan konserten med kompositören till spel som
Kingdom Hearts och Legend of mana.

Sinfonia drammatica – spelmusikkonsert

På tisdag den fjärde augusti i konserthuset så är det återigen dags för en konsert. Denna gång med musik från bl.a. Kingdom Hearts och Legend of Mana, det kommer dock även att vara musik från bl.a.gamla Commodore 64 spel

Final Fantasy konsert 27 juli och 16 augusti

Så är det återigen dags att lyssna på Final Fantasy melodier med musikanterna från den magiska KMH konserten. Den 27 juli kl. 19.00 på Nybrokajen och 16 augusti kl 19.00 på Artisten ljuder det vackra toner!

En magisk afton på KMH

Det utlovades till fredagens konsert att det skulle bli en magisk afton, och visst var musiken helt förtrollande. KMH lyckades skapa rolig, finurlig, personlig och stundtals makalös musik.