image/svg+xml Ta mig upp
Spelkonsert i Stockholm, med Final Fantasy-musik

Spelkonsert i Stockholm, med Final Fantasy-musik

Grafik/banner skapad av schech.net, lånad med tillstånd av Konserthuset.

Redan nu på lördag den 9 juni är det dags för årets stora spelkonsert i Konserthuset i Stocholm. Konserten blandar musik från de stora rollspelen – Final Fantasy och Chrono Trigger. Konserten börjar klockan 19:00, och vi hoppas alla Final Fantasy-fans, och fans generellt av spelmusik, får en möjlighet att delta på denna spännande händelse. Biljetter kostar runt 380 SEK.

Det är svenska Kungliga Filharmonikerna som framför, och konserten heter Symphonic Memories som är en fortsättning på en serie liknande konserter med Final Fantasy och andra spel som tema. Denna konsert kommer fokusera på tre av de allra största musikerna inom spel – Final Fantasy XV av Yoko Shimomura (känd också från Kingdom Hearts-spelens musik), Final Fantasy VI och VIII av Nobuo Uematsu, och Chrono Trigger och Chrono Cross av Yasunori Mitsuda.

Det som framförs är längre relativt nykomponerade stycken som blandar flera stycken och element från originalen. Det vi får höra från Final Fantasy XV är helt nyskrivet och har inte framförts tidigare. Så det blir självklart extra spännande. Mer information om konserten finns på Konserthusets hemsida, de har också en artikel om spelmusik.

För att ni ska klara de sista dagarnas väntan så har vi fått dessa fina videos av Konserthuset att kunna visa er. Bara sätt på er hörlurarna, skruva upp volymen, luta er gott tillbaka, blunda och njut till många fantastiska minuter spelmusik. Vi har två videos att dela med er.

Final Fantasy VI

Nobuo Uematsu Final Symphony VI: Born with the Gift of Magic (arrangerat av Roger Wanamo)
Artikel om detta stycke finns på Konserthuset.

Final Fantasy VIII

Nobuo Uematsu – Mono no aware ur Final Fantasy VIII (arrangerat av Roger Wanamo)
Artikel om detta stycke finns på Konserthuset.