image/svg+xml Ta mig upp

Chrono Trigger remake stoppad

Av en slump besökte jag deras projekt-sajt idag och fann inte det jag ville. Square Enix har tydligen hotat att stämma dem om de inte omedelbart slutade att utveckla denna remake. Varför kan man fråga sig, de hade ju inte tänkt tjäna ett endaste öre på det. Kanske kan vara så att Square Enix själva tänker göra en remake?! Vem vet, om det bara är så att SE är allmänt penga-kåta så måste jag gråta en tår. Har SE blivit för stora?

Nå väl, kolla CT-remake sajten för trailer och ett gäng bilder på detta nu döda projekt. Och gråt en tår, för detta projekt såg verkligen lovande ut. Musik och grafik hade behållit sin unika CT-charm men fått en modernisering.

Samtidigt som Fredrik skrev första nyheten om detta projekt så uppmärksammade jag honom om ett annat CT-remake projekt. Och det projektet lever tydligen i all högsta grad. De bygger spelet på senaste Unreal-motorn. Deras hemsida är riktigt snygg men innehåller ytterst få bilder så frågan är om detta projekt verkligen går framåt. Men om det gör det så hoppas man verkligen att inte Square Enix även stänger ner deras drömprojekt.

Källor: www.opcoder.com/projects/chrono/