image/svg+xml Ta mig upp
FFXV Pocket Edition släpps 9 februari

FFXV Pocket Edition släpps 9 februari

I augusti förra året fick vi veta att man jobbar på en mobilversion av FFXV, Final Fantasy XV Pocket Edition. Det ska släppas till Android och iPhone. Grafiken är mer förenklad och söt, och storyn är delad upp i tio kapitel. Square Enix säger att originalets story skall återges, så det blir intressant att se hur de fått detta mastodontspel ner på mobilstorlek. Spelet blir episodiskt så man får ett kapitel i taget, och kapitel ett blir gratis (vad resten av spelet kommer kosta vet vi inte än). Spelet blir också anpassat till mobil, så man använder enkla fingertryck för att springa, slåss, rida Chocobo, etc.

Nu hintar Square Enix på release redan om två veckor – den 9 februari 2018. Detta via Apple App Store där spelet nu listas med detta releasedatum. Detta ska ses i relation till att när första trailern kom så sa man att spelet skulle komma redan “hösten 2017”, vilket nu är ganska länge sedan.

Från Square Enix sida har vi varken sett eller hört något nytt om spelet sedan det avslöjades och vi fick denna trailer.