image/svg+xml Ta mig upp
Square Enix behöver “level planner” till FF7 Remake

Square Enix behöver “level planner” till FF7 Remake

Square Enix är under full utveckling av FF7 Remake, det vet vi sedan tidigare. Man hanterar utvecklingen nu mer eller mindre helt “på huset” (in house). Tidigare jobbade externa företag med spelet. Nu söker Square Enix efter fler folk att anställa till huvudteamet för utveckling av spelet. Detta är ny personal som ska hjälpa till att göra spelet bättre, och inte primärt för att avlasta de andra från jobb. Ofta kan företag rekrytera nytt folk i lite panik för att hinna med deadlines, men så är alltså inte fallet nu, intygar Square Enix.

De söker alltså en “Level Planner” som ska planlägga olika nivåer/banor i spelet. Primärt fokus är att ta in helt nya områden i spelet eftersom man menar i annonsen att spelet just nu är i nivå med originalet, men man vill lägga på mer och förbättra det ytterligare för att kunna möta – och överträffa – fansens förväntningar.

Square Enix skryter sedan i längd om alla fördelar med att söka detta jobb, och helt klart är att man är ute efter någon med erfarenhet och som har lust att byta jobb. Arbetsdagarna hade varit centrerade runt jobb i Unreal Engine 4, men också tätt samarbeta med de viktigaste personerna för spelets utveckling. Man hade kunnat påverka spelet stort.

Pratar du japanska och har relevant erfarenhet? Kanske släng iväg ditt CV då! (En engelsk översättning av annonsen finns hos Nova Crystallis.)

Ännu inget nytt om releasedatum, men det luktar helt tydligt 2019 som tidigast. Förhoppningsvis får vi mer info i juni när E3 öppnar!