image/svg+xml Ta mig upp
FFIX, om det var gjort idag

FFIX, om det var gjort idag

Memoria Project har vi skrivit om förut på sociala medier. De har till och med en egen hemsida för Memoria Project. Det är ett slags halvt storskaligt hobbyprojekt till 3D-grafiker, illustratörer, och andra nyckelresurser med intresse för 3D-grafik, spel, och så ett litet som kallat Final Fantasy IX. Cirka 50 personer engagerades i projektet som mest, i många års tid.

I många år har de jobbat med och teasat med bilder från ett arbete med Final Fantasy IX, som de kallat Memoria Project. Detta är deras vision för hur spelet skulle kunna se ut, om det hade gjorts idag, men samtidigt beholdt charmen som spelet är känt för.

Och nu efter alla år är de redo med en längre film som tar dig genom de första 10 minuterna av spelet. Och visst får vi enorm lust att detta blir en verklighet?! Detta projekt är inte relaterat till, eller stöttat av, Square Enix på något sätt. Tidigare liknande projekt har stängts ner, som Chrono Trigger-remaken för många år sedan, men detta lever än. Får bara hoppas att Square Enix ser den enorma fan-skaran och responses på detta och skrider till verket med en egen remake.

Sätt er ner och njut av 25 minuter Alexandria och Vivi på ett sätt vi bara kunnat drömma om.