image/svg+xml Ta mig upp

Final Fantasy IV till wonderswan color

I Japan så kan man njuta av att spela omgjorda versioner av de två första Final Fantasy spelen, de som släpptes till NES 8-bit i Japan. Även Final Fantasy III (till NES, bara släppt i Japan förut) är på väg. Nu meddelar Square att de även ska släppa Final Fantasy IV (FFII i USA och Europa) till maskinen WonderSwan Color.

WonderSwan Color är ungefär som GameBoy Advance gällande storlek och färgdjup. Så vitt jag vet finns den bara i Japan och möjligtvis närliggande länder.

De tidigare släppta Final Fantasy spelen till den bärbara lilla “fick”-konsolen hade inte bara mycket bättre grafik än de tidigare originalen. Spelen hade även ändrats gällande story och stridssystem. Men även flera andra förändringar har gjorts.

Final Fantasy IV till WonderSwan släpps den 28:e mars i år. Åtta dagar tidigare släpps Final Fantasy Legend i ny version till WonderSwan Color. FF Legend släpptes tidigare till GameBoy (den svart-vita). Tidpunkten då Final Fantasy III ska släppas till maskinen är okänd trots att spelet är tidigare i serien än IV. Och högst troligen kommer vi aldrig få se spelen i en översättning.

Källor: www.thegia.com