image/svg+xml Ta mig upp

Final Fantasy XIII-2 – fake?

Att spel får uppföljare är ingen nyhet. Final Fantasy X fick en. Men Final Fantasy XIII? Jag är tveksam.

Jag är lite osäker på alla detaljer kring pressmeddelanden, tillkännagivanden och dylikt, men enligt diverse nyhetssajter har ett företag som köper domäner åt Square-Enix, köpt http://www.finalfantasy13-2game.com . Det har bekräftats av Square-Enix att det faktiskt kommer en uppföljare. Därför borde det ju vara sant. Eller?

Final Fantasy släpptes i Japan 17 december 2009. I skrivande stund är det natten mot 19 januari 2011. Jag vet inte det kom ett pressmeddelande 17 januari eller 18 januari om att ett Final Fantasy XIII-2 var på väg.
Säg att kom 17 januari. Då är det på dagen 13 månader sen Final Fantasy XIII släpptes. En rolig anekdot.

Final Fantasy XIII tog nästan fem år att skapa. Då jag har för mig att de samtidigt byggde Crystal Tools, kommer ju inte en uppföljare ta lika lång tid att skapa. Men två år? Releasen i Japan är ju satt någon gång under 2011, så det kan ju maximalt skilja två år mellan spelen. Och kan de varit så modiga att de började med uppföljaren innan det första släpptes så man kunde se om det skulle bli succé? De har ju även sagt att de ska jobba med saker och ting som fans inte varit nöjda med under det första spelet.

Jag såg en gång en intervju med Georgia van Cuylenburg (Vanilles röstskådespelare). Där nämnde hon att detta jobb var bland de sex bästa månaderna i hennes liv. Med andra ord kan man ju fastställa att bara bara röstskådespeleriet tog sex månader. Tick-tack, SE!

För övrigt kan man ju undra varför den officiella sidan för Final Fantasy XIII-2 har lagt ut en trailer på Square-Enix spel Gun Loco istället för Final Fantasy XIII-2, när det uppenbarligen finns en? http://www.finalfantasy13-2game.com/#/uk/trailer/

Klicka på denna länk för screenshot!

Jag vet inte om de har åtgärdat detta när ni klickar på länken, men 02:22 den 19 januari 2011 är det på denna sida en trailer för Gun Loco.

Så kommer det en uppföljare till Final Fantasy XIII? Kanske. Jag är dock ytterst tveksam i dagsläget.