image/svg+xml Ta mig upp
Allt om Final Fantasy 7 Remake

Allt om Final Fantasy 7 Remake

Efter två års väntan är detta allt vi vet än så länge om Final Fantasy 7 Remake. Tyvärr är releasedatumet ofastslaget men mer positiva nyheter är att Square Enix lägger stor prioritet på att göra spelet så bra som möjligt. T.ex. för att förbättra kvaliteten på spelet, har Final Fantasy 7 Remake gått från att utvecklats av deras externa partners CyberConnect2 till deras in-house team.

Tydligen är det ett känsligt projekt att ha ändrat utvecklingsteam.

– Vi har tagit över utvecklingen av Final Fantasy 7 Remake, säger Square Enixs Naoki Hamaguchi till Kotaku. Ända tills nu, har framsteg endast gjorts genom externt samarbete men med produktion och kvalitet i åtanke har vi beslutat att flytta över utvecklingen till vårt egna team. 

I en intervju med den japanska tidningen Famitsu berättar spelregissören Tetsuya Nomura att Final Fantasy 7 Remake ligger på vissa områden före i utvecklandet av spel som Kingdom Hearts 3. Nomura jobbar på båda Kingdom Hearts 3 och Final Fantasy 7 Remake samtidigt och berättar att utvecklandet av cutscenes går riktigt bra. Däremot är han mer förtegen om förflyttningen av bytet från CyberConnect2.

Final Fantasy 7 Remakes saga är, kanske med influens från originalet, utbrett över tre olika spel. Här kommer däremot skillnaden: samtliga kan komma att få olika release-datum. Detta för att du ska kunna spela spelet fortare, för att spelen kommer att bli lika stora som enskilda spel och för att ekonomin ska hålla när Square Enix producerar sådana rediga spel som Remake tycks komma att bli.

– Det kommer att bli ett fullskaligt spel för varje individuellt spel, säger Final Fantasy 7 Remakes producent Yoshinori Kitase till Game Informer.

Square Enix har ännu inte berättat om de kommer att ta ut fullt pris för varje spel eller om det kommer att innehålla digital episodsstruktur som den hos Telltale. Däremot vet vi att karaktärerna och platserna från originalspelet kommer att komma igen i Remake, men inte om alla kommer att finnas med.

Det är sagt att de nya spelen ska vara en direkt återberättelse av Final Fantasy 7 som släpptes för 20 år sedan. Däremot är det hintat om att de även kommer att innehålla någonting extra till dagens generation och det kan bli att vissa delar av storyn ändras något.

Den största förändringen med Final Fantasy 7 Remake är att stridssystemet får en regäl uppdatering. Det nya systemet kommer att påminna mer om Kingdom Hearts eller Devil May Cry där du som spelare kommer att aktivt kunna delta i striden. Denna form av real-time strid finns redan i Final Fantasy 15 och vi kommer att få se Cloud Strife och övriga karaktärer när de upptäcker en hel värld med fiender. Långt glömt är random encounters som dök upp från ingenstans i originalet och kanske skönt är det.

Vad ser du främst fram emot med Final Fantasy 7 Remake?