image/svg+xml Ta mig upp
Nya FF7 remake-bilder från 30-årsutställning

Nya FF7 remake-bilder från 30-årsutställning

Den 22 januari öppnar portarna till Square Enixs stora konstutställning i Tokyo, Japan, för att fira seriens 30 år. Utställningen håller öppen fram till 28 februari och äger rum i Mori Arts Center Gallery i Roppongi Hills. Är du i krokarna av Tokyo så får du inte missa detta.

På utställningen visas alla FF-spel upp, nya som gamla. Men också kommande. Idag släpptes spelpressen in i förväg för att få se sig omkring, och trots att fotografering var förbjuden så har några bilder smugit sig ut. Av speciellt intresse är bilder från utställningen “Words Aeris left behind” (översatt “ord som Aeris lämnade efter sig”), där ser vi nämligen 8 nya bilder från FF7 Remake!

Bilderna klarar jag inte att se om de är 3D-renderingen som kommer direkt från det kommande spelet, eller om det är illustrationer. Många omnämner dem på nätet som “illustration” eller “artwork” vilket indikerar att det är handmålningar som används som underlag till att göra grafiken spelet.

Bilderna föreställer Biggs, Wedge och Jessie, men också flera platser från Sector 5 i Midgar. Jag klarar att se att vi har bilder från Aeris hus, från kloaken under Don Corneos hus (tror jag), en “random” gata i Sector 5, kyrkan man träffar Aeris i, en av reaktorerna, en bild från kyrkans trasiga tak (tror jag), och en från Shinra högkvarterets mötesrum med det röda bordet (tror jag). Och utifrån bilderna så ser jag att de verkligen fångat grundstenen i originalet – dess stämning – och återskapat den 20 år senare. Detta ser lovande ut!

När det gäller releasedatum så vet vi fortfarande ingenting, men 2018 känns allt mer avlägset. Till E3 i juni hoppas vi få veta mer. Playstation 4 är den enda konsol spelet utannonserats till än. Följ våra FF7 Remake-sidor för mer info.