image/svg+xml Ta mig upp

Drakengard 2 närmar sig japan

Detaljer om Square Enixs kommande titel till Playstation 2 släpptes för ett par dagar sedan, och informationen hamnade ganska snabbt i Famitsu. Artikeln avslöjande en ny karaktär, som kommer att vara spelbar. Personen i fråga heter Ulrich, och hans historia tar sin början tre år före Drakengard 2 börjar. Vid denna tid skapar Ulrich en pakt med ingen mindre än döden själv. Denna maskerade man kommer inte bara att påverka spelets story, utan kommer till att medverka i striderna. När han skapar denna pakt säljer han sin själ till döden, men får också en mycket mystisk förmåga. I sitt förflutna var han medlem i en organisation kallad “The Seal Knights” (Sigill riddarna), och var en mycket skicklig soldat. Han verkar vara en ganska kaxig typ, med en näsa för att hamna i trubbel.

Ett nytt tillägg är städer, där spelarna kan använda pengar vunna efter strider för att köpa utrustning och föremål. Beroende på det vapen spelaren väljer kan han eller hon kontrollera olika karaktärer.
Till exempel kommer man att kontrollera Nove om man väljer ett svärd, medans en yxa leder till att man styr Ulrich. Precis som i Final Fantasy X kommer det att vara möjligt att byta vapen mitt under strid, för att få ut det bästa vapnet mot olika fiender. En annan ny finess är också luftstriderna. Förut kunde man bara slåss emot luftburna fiender, men nu kommer avancerade luftskepp också läggas till i fiendelistan.
En ny sorts attack är Dragon Overdrive. När spelarens drake har uppfyllt vissa krav kommer den att gå in i overdrive, och kan då avfyra kraftfulla attacker som kan ta kål på de allra tuffaste fienderna.

Källor: rpgfan.com