FFVIi remake blev precis en möjlighet!

Uppdaterad 2007-04-23 20:36:33 Källan till nyheten har visat sig vara en skämtartikel.

Denna nyhet tycks sakna pålitlig källa. Enligt Joystiq så började nyheten som en skämtartikel som en spreds vidare. Vi ber om ursäkt om vi förvirrat er, men med tanke på hur mycket Square Enix satsar på remakes, re-releaser och uppföljare, så skulle det inte förvåna om vi får höra om t.ex. en FFVII-remake framöver.

Den nya affärsplanen bygger på att Square Enix vill satsa på remakes, re-releaser och uppföljare inom den närmaste framtiden!

Den senaste tiden har man släppt en del gamla godingar på nya plattformar, senast Final Fantasy I Anniversary Edition på PSP i Japan (och kommer troligtvis hit senare i år). Men man har även släppt FFIV-FFVI på GBA och så vidare. Detta har gett Square Enix blodad tand, eftersom det har gått bra försäljningsmässigt. Den nya strategin är alltså att släppa fler äldre spel på nyare konsoler, och även helt nya remakes samt att man gör uppföljare på äldre spel.

Detta öppnar ju för nya rykten om att Final Fantasy VII trots allt kan få en remake till slut, eller varför inte något annat klassiskt FF? Eller kanske till och med ytterligare uppföljare till FFVII och de andra spelen i serien?

Inget utav detta är officiellt (alltså att man SKA göra uppföljare/remakes på FFVII just), men strategin är alltså officiell, och mycket lutar åt att det kommer att bli så här också. För tänk på detta: i år är det tio år sedan FFVII släpptes, året är också 2007, och vi rätt så nyligen (se slutet av trailern) kunde få reda på att fler Anniversary Editions är på väg, så kan vi mycket väl få se en FFVII remake!

Vi lär få reda på mer under Square Enix party som sker i Maj, då en “stor nyhet” skulle släppas som jag nämnt tidigare. Kanske blir det ytterligare en FFX-uppföljare, ett nytt kapitel till FFXII, remake på FFVII, eller varför inte remake på FFVII-FFIX till PS3 som det var tal på för flera år sedan till PS2? Kanske till och med en ny Chrono-titel? Eller…

Final Fantasy VII: Anniversary Edition.

Vi får helt enkelt vänta o se med spänning, detta är nåt stort känns det som i alla fall!

Källor: www.psu.com