image/svg+xml Ta mig upp

Förtitt – star ocean: till the end of time

Star Ocean är från början en spelserie av Enix. Efter två spel kommer nu den tredje delen – Star Ocean: Till The End Of Time. Spelet är redan släppt till Playstation 2 i Japan och i början av år 2004 är det vår tur att njuta av spelet!

En episk rymdsaga
Star Ocean: Till The End Of Time utspelar sig 400 år efter Star Ocean: The Secondary Story. Allt tar sin början när Fate Lingold och hans barndomsvän Sophia Esteed åker på semester till en rymdkoloni med Fate`s föräldrar. Men semestern tar snabbt slut då utomjordingar plötsligt attackerar kolonin. Fate och Sophia kommer bort ifrån Fate`s föräldrar och blir tvungna att fly i en rymdkapsel utan att veta vad som hänt med Fate`s familj. Efter att ha landat på en närliggande planet börjar sällskapets resa och dess mål är att få reda på vem som attackerade rymdkolonin och vad som har hänt med Fate`s familj. Detta är så klart bara början på ett stort äventyr…

Annorlunda stridssystem
Det som skiljer Star Ocean: Till The End Of Time ifrån andra rollspel är stridssystemet. Först och främst så slipper du de oftast enerverande random encounters! Du kommer alltså att se dina fiender på skärmen när du springer omkring och själv få välja om du vill slåss eller ej. Om du skulle vilja slåss går du helt enkelt in i dina fiender, du kommer då att förflyttas till ett område som efterliknar miljön du befinner dig i. Du kommer genast att märka den andra stora skillnaden, Star Ocean: Till The End Of Time: s strider är inte turbaserade! Det finns inga textmenyer och du springer omkring och slåss med dina karaktärer som du vill. Skulle du vilja byta ut någon karaktär mot någon annan gör du detta med att enkelt trycka på L1. Om detta stridssystem är bättre än det vi är vana i Final Fantasy kommer att bli spännande att se!

Underbar grafik och musik
Star Ocean: Till The End Of Time kommer med likhet med Final Fantasy också att använda sig av vackra FMV: s för att föra handlingen framåt. Grafiken i spelet är på det hela taget väldigt detaljerad och Square Enix har lovat att spelaren kommer att tappa hakan i förundran mer än en gång. För musiken står Motoi Sakuraba som också stått för musiken i de tidigare Star Oceanspelen. Musiken i de tidigare spelen har alltid varit bra så vi kan med säkerhet se fram emot ett vackert soundtrack. Det som är lite oroande är att de amerikanska rösterna kan bli totalt misslyckade! Det har ju hänt mer än en gång att vi fått stå ut med usla amerikanska röster…

Slutord
Star Ocean: Till The End Of Time ser ut att bli ett vackert och gripande äventyr. Kan det till och med putta ner Final Fantasy från tronen som bästa rollspel? Även om detta inte skulle vara fallet så kommer jag den närmaste tiden befinna mig i himmelriket. Med kommande titlar som Star Ocean: Till The End Of Time, Unlimited SaGa, Final Fantasy: Crystal Chronicles och Final Fantasy X-2 från Square Enix kan man ju inte befinna sig någon annanstans… Gör du mig sällskap?

Länkar:
Trailer 7.6 MB, låg kvalite
Trailer 22.4 MB, bra kvalite
Bilder på spelet

Källor: www.rpgfan.com, www.gamespy.com