image/svg+xml Ta mig upp

Största reklamkampanjen i ff’s historia

Final Fantasy XIII

Square Enix vill att Final Fantasy XIII’s realese i väsvärlden inte bara ska bli en stor händelse utan något ännu mer. Därför så kommer det att spenderas miljontals kronor på reklam. Bara i Storbritannien så kommer det spenderas flera miljoner pund. TVkampanjen kommer vara väldigt stor, den börjar 1 mars och sträcker sig till slutet av april. Spelet kommer t.o.m. synas i reklampauser under fotbollsmatcher.

Produkt ansvarige Grant Tasker menar att detta inte bara ska bli en av de största spel realeserna under första kvartalet.

“We aim to make Final Fantasy XIII not only the biggest game release, but one of the biggest entertainment releases of Q1.”

De förväntar sig att reklamen kommer nå ut till 75% av Storbritanniens befolkning. Nu är detta bara för Storbritannien. Reklamen för resten av Europa och NA kommer tillsammans att vara mycket större och då handlar det inte om några miljoner pund utan ännu mer.
Hur mycket pengar kommer att läggas på reklam för Europa eller NA är en fråga ingen kan svara på för tillfället men en sak är säker. Detta kommer att vara den största reklamkampanjen i Final Fantasys historia.

Källor: news.vgchartz.com/news.php?id=6919